Wednesday, December 23, 2009

Kembali beraksi *wink*

Hacchummm!!!aish...bersin plak..dah berabuk dah blog ni...hehehe..lame sangat tuan blog ni menyepikan diri..bukan tak nak blog lagi but been busy with anak and suami each time I come back to Malaysia..then the urge to blog again suddenly appear after bace blog2 orang yang banyak cerite2 menarik..why not I share cerite2 menarik I plak kan...rindu jugak nak berblog actually..=)

Okay, where should I start...I start with Emir la since I nampak die dulu depan mate I ni..tengah tido nyenyak in front of me..Emir has turned 11 months last 2 days..dah nak setahun dah anak Ibu...Lets see Emirs' progression so far..

- dah semakin active..memanjat and merangkak dengan full speed..
- dah pandai cakap..i mean baby language..but ade one word yang Emir cakap me and my husband faham is "NAK"..for example when I eat something he will come to me and say "Nak" sambil hulur tangan and buat muke comel..then when he refuses something he will say "aaNak"..sounds like tak nak..
- ade tande2 macam nak berjalan dah..but die still belum confident untuk stable kan badan die while he's standing alone..
- he got 4 batang gigi..2 kat belah atas and 2 kat belah bawah....so handsome when he laugh or smile nampak gigi..
- he can't call me IBU yet...my mom said baby around his age susah skit nak pronounce IBU, BONDA, UMI..according tu my mom la..takpe yang penting Emir kenal siape ibu die..take your time sweetheart..

To you all, ni summary about what I'm gonna update in the next entry..ade yg macam cerite lame but I just nak share some information la...
- Trip to Krabi
- Trip to Bangkok
- Trip to Malta
- Trip to Sabah for Hari Raya (gile lame baru nak cerite)
- Hari Raye Qurban ( sebab ade buat untuk Emir jugak)
- etc..(anything yang I think patut share kat sini..=))

Nak share skit picture terbaru Emir and tuan punye blog..hehe



See the teeth? Ade 2 kat atas and 2 kat bawah...gigi tu Emir gune untuk gigit Ibu juge..hehe

4 comments:

husna hadzarami said...

pesal aku tgk emir macam dah susut badan? cuba compare dgn gambar at previous post..

miralatiff said...

husna..emir semakin active skang..makan byk bdn x naik sgt..

larasephia said...

owh..tersangat la comel. eh, hello mira. saye visit dr blog cik husna tu ha.. :)

yusrizal said...

i like the one with the GREEN suit...

 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails