Saturday, March 5, 2011

Aku masih di sini...

Salam all reader (if masih ada yang sudi nak baca blog yang dah berlalang akibat lama di tinggalkan ni)...

Lama sangat dah tak mencoret apa2 dekat blog ni..bukan takde idea nak cerita. Idea tu banyak. Story nak cerita pon ada macam2 tapi for me to fit in some ample time to write tu yang takde.

Since balik from Vietnam hari tu, memang aku busy giler. Sampai2 from Vietnam, aku dapat cuti 2 hari before balik Labuan. Sampai2 dekat Labuan, manager aku dah assigned for me to go to another job. Preparation for next job about a week before I went to Brunei. Ohhh that week was quite hectic. Orang yang nak prepare tak ramai, barang yang nak kena prepare pulak banyak. I ended up masukkan jer apa2 yang penting dalam cabin then sent them to the wellsite. Nasib baik lah job went smoothly.

Anyways, aku just spent 2 weeks in Brunei for that job. Tak sempat nak tunggu sampai job habis pon because I have to go for a training course. Tu pon after aku dah bising2 kat manager aku suruh dia hantar orang replace aku dekat wellsite. My training course almost got canceled because of that. Supposedly aku dapat balik KL awal la before start my training. Hmmphh...takde maknanya. Reliever aku sampai on the day aku naik boat balik Labuan from Brunei. On the day aku kena balik tu, aku siap pergi wellsite (BTW, it was a land job and we were staying in the hotel which located not far from the wellsite in Brunei). Hand over pon buat dekat wellsite. Manager aku tak bagi balik macam tu jer without hand-over to my reliever. Kejam nak mati. Mujur aku sempat catch boat balik Labuan. Besoknya aku balik KL. 2 hari jer dapat spent time with Emir & husband. =(

After that 2 days at home, I had to fly to France to attend that training course. In fact, I'm still in France now. My course is one month course. Next week baru habis. Lama giler. Aku dah rindu nak makan nasi lemak. Haha. Dah la sejuk giler kat sini. Paling aku suka sekali of course la bab shopping! Duit jer tak berapa nak ada sangat. Kalau banyak memang aku dah borong sakan. Kat sini jangan la sikit2 nak convert to RM, memang sakit hati. Contohnya, kalau tengok baju kat ZARA harga 20 Euro. Wow, sure rasa murah giler! Dah ambil dah ni nak pergi bayar kat counter. Tapi tiba2 otak rasa gatal nak convert. Lepas tu letak balik baju tu, sambil mata pandang kat tempat lain konon2 nak tengok baju lain la padahal terus keluar kedai sebab sakit hati baju mahal. Hmmph.

Last weekend aku sempat pergi Amsterdam dengan budak2 class aku. We spent 2 days dekat sana. Nanti aku cerita detail pasal bab tu okay.

Ni aku tengah tunggu Emir and my husband sampai. Huhu. Yes! They are on the way from KL to France to stay with me for a week here. Yeay! Okaylah nak tidur dulu. They will arrive in the morning. Tak sabar!!

1 comment:

zarina said...

mestila ada orang nak baca~! ^_^ keep on writing mira, have fun with hub and emir! =) loves and hugs from kemamang boh hehe

 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails