Friday, February 5, 2010

What goes around comes around...

...so kalau ada niat buat sesuatu yang tak elok or nak mengata orang lain tu baik la cancel awal-awal....

Selama hidup ni, I selalu ingatkan dekat diri sendiri yang Allah akan balas setiap tingkah-laku kita sama ada baik atau tak baik..Just bila ianya akan dibalas kita tak tahu kan..So hari ni I nampak sendiri apa yang terjadi dekat one of my colleague, I namakan dia Encik W la..

So nak di ringkaskan cerita, Encik W ni berasal dari negara I*aq...Dia ni ada satu perangai yang agak pelik di mana dia selalu cakap takbur and berlagak setiap masa..I rasa dia memang tak pernah rasa penat untuk show off every single day..I bukan nak exaggerate tapi inilah reality nya..boleh dikatakan memang ramai la my colleague yang lain agak tak suka jugak dengan perangai dia...I dah dua kali pergi job yang sama dengan dia..Dia pernah la jugak buat-buat cerita pasal I...Ohh not to forget he likes kissing manager A*sSes....Then nak di jadikan cerita job yang baru kami pergi sama-sama, dia telah melakukan kesalahan besar...boleh nak kata kesalahan yang dia buat tu boleh mengakibatkan kemungkinan dia di lay off la...Lepas kejadian tu berlaku,I macam kesian pulak tengok dia..my supervisor memang sangat marah la dekat dia..and all the crew semua memang blame dia la..memang kesian la dekat dia..tapi tu la semuanya telah terjadi..I tak tahu la apa yang akan terjadi bila dia jumpa my manager nanti...Hopefully dia tak kena lay off la..

I harap sangat lepas kejadian ni dia akan realise semua kesilapan dia and try to berubah la..kalau tak boleh berubah banyak berubah la stage by stage...Ini pon peringatan untuk I juga..

Allah Maha berkuasa..sentiasa la beringat dan berdoa supaya hidup ni diberkati oleh-Nya..

"What goes around comes around!!"


3 comments:

Aida Narina said...

tuhla, i selalu ingat kan diri supaya tak bercakap buruk pasal orang lain. sebab i sendiri tak suka orang buat camtu kat i. lagi bagus think straight, positive and make changes for ourselves kan? :)

r c p h o t o g r a p h y N p r i n t i n g said...

padan muke die..hahahahaha..besa besa manusia..ade lagi bende lagi besa dari die..Tuhan Maha Kaya lagi Maha Besa..

miralatiff said...

Aida: Betul..but in real life memang wujud manusia2 sebegini..for them dieorang rase x senang hati kalo ade org yg lagi bagus dr die..if they always busy finding other peoples fault they will not have time to appreciate others..

rcphotography: yes..Tuhan Maha Berkuase..

 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails