Saturday, May 2, 2009

3 months Emir

How time flies very quickly and I don't even realize it..Emir Faiz just turned 3 months young last week..rase macam baru jer semalam lahirkan die..dah masuk 3 bulan dah anak ibu ni..I really miss every single moment with Emir..and lets see what Emir can do so far...

  • dah pandai berborak in 'baby language'...ade one time tu me and my husband biarkan die dalam baby cot lepas we all dengar macam suare anak kucing..rupe-rupe nyer Emir Faiz tengah mengomel..cute sangat...sometimes tu die macam nak kite dengar ape yang die nak cakap and if we layan die mesti lagi lame die mengomel..
  • dah pandai mengiring sendiri..ade la sekali due die pusing (menyiarap)..but tu pon ikut mood die..if die rase die tak penat die akan try sampai die pusing kalau die dah try banyak kali and tak berjaye die akan menangis la...
  • kekerapan menyusu pon dah agak kurang compared to mase dua bulan pertama..i think maybe once he's breastfeeding, he'll suck quite big amount of breastmilk in one time..kalau dulu sekali menyusu sekejap but selalu..sekarang ni sekali menyusu lama but tak kerap..
  • He'll rase geli2 bile I geletek die..maksud nyer deria2 dah mula activated..
  • berjage malam pon dah kurang...lepas masuk dua bulan aritu Emir will wake up dalam sekali atau paling banyak pon dua kali la untuk menyusu..tapi die akan bangun dalam around pukul 7 pagi or time subuh..macam nak kejutkan me and my husband solat subuh gitu..and then he'll sleep back..
  • suke sangat isap jari!! but my paed cakap jangan halang die sebab habit tu macam gifted and tak semua baby in his age dapat ability macam tu..so far I tak jumpe lagi article pasal ni..if anyone tau sile inform saye eh..at first I tot gusi die gatal..maybe I'll buy soothing gel for him later..
  • kalau time breastfeed him, I tak boleh la nak berborak ke or tengok TV otherwise Emir akan stop sucking my breast and macam nak join me berborak or tengok TV...hehehe..
  • Emir akan tido lebih lama if die tido dalam position menyiarap..but I kene selalu monitor la sebab takut die lemas ke ape..but Emir pandai adjust kepale die sampai die rase selesa..bijak2..
I think tu jer big development Emir so far...I always pray Emir membesar dengan sihat dan cergas..insyaAllah..okay jom kite enjoy gambar Emir Faiz!

Emir si mata bulat

Emir yang sexy!!

Emir with ayah..

Favorite position Emir mase tido..



Wajib la ade gambar dengan Ibu kan..

Qoute of the day: When parents make it easy for children to behave well, their self-esteem grows. They learn to see themselves in a positive light and feel successful in being able to please us.

3 comments:

pengHIKAYAT said...

salam kak mira..am your junior at MRSM Jeli..i still ingat akak...duk aras 4 kan..mase tu sy form 1..n plg igt bila akak jd LDP yg jg kelas sy..garang seyh...n sb pnah komen akak dlu sy gak bekas bendahari LDP o4/05..hehe..

nway..your emir muka sebijik akak..especially the mata...hehe

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

tomei.....bnyk sgt iras ibu die...heee

bellaisabel said...

mira...emir comel sangat....ya..
he's juz like u...

 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails