Thursday, May 28, 2009

Emir burns the mid night oil..=)

This video was taken by my Paklong...while I'm in Libya Emir stay with my paklong's family..my cousin told me, that night Emir tak nak tido awal..tetibe cergas semacam..

I kept on smiling when I watch this video..Emir really make my day...

I hope you guys enjoy it too!!


video

Tuesday, May 26, 2009

Emir's big step

Dah lame dah nak upload video ni tapi asyik postpond jer..But now I'm going to show the world Emir's first big development!! His first roll-over..*clapclap*

video


I'm so proud of him..but mase die roll-over I wasn't there to give him support..=(..but I know that Emir is strong and good boy and he knew that I always love him even I'm not around..

Ibu sayang Emir!!


Sunday, May 24, 2009

Congratulation to my dear Kaklong!!

Finally my sister selamat menjadi isteri kepade Encik Yusrizal..Too bad I could not attend the wedding due to work..work sucks!!..=(

Kaklong..I'm so happy for you..I remember mase kite kecik-kecik dulu pakai baju same, main same-same, tidur same-same..kene marah same-same...but now we have our own family..cepat nyer mase berlalu without we even realize it..

Me and my kaklong..I miss those days..

To kak long..congratulation on your wedding..I wish every happiness and enjoy being a wife!!

Friday, May 15, 2009

Keseorangan di tengah-tengah padang sahara

Hi all,

It has been a week I dekat tengah-tengah desert ni..After a week I dekat base in Tripoli, my manager assigned me to one job..and now I'm in the middle of nowhere..missing my son terribly...Internet dekat sini punyer la super-lembabness...rase macam nak campak jer laptop ni..because of that I tak boleh la nak update my blog selalu..

On the way to the rig..padang jarak padang terkukur..

with the crew..i'm the smallest among all..

Mase I mula-mula sampai dekat rig ni I had been suffering from a bad allergic..bengkak-bengkak all over my body and sangat la gatal..and just for you to know dekat rig ni ade klinik kecik la (I don't think it looks like clinic) and to make it worst, the doctor is russian and he can't speak english!! goshh!! He can speaks arabic better than english tau..Nasib baik la a friend of mine teman kan and he spoke arabic with him and really tried to explain to the doctor about my condition..Doctor tu agak cute jugak la..*wink*...setelah bersusah-payah meng-explain dekat doctor tu tetibe doctor tu suruh baring..I memang dah suspens giler dah..dalam hati tertanye-tanyer kenape la tetibe si doctor ni soh baring pulak..rupe-rupenyer die nak inject I..I asked the doctor, is that necessary for me to get the injection...die kate injection tu untuk kurangkan rase gatal-gatal tu..It really suprised me that gatal-gatal dekat badan I memang hilang after kene jab tu..alhamdulillah..I think I've got that allergic because of weather kot and I don't think it is because of food..

Sekarang ni sand storm sangat teruk..sampai rase nak melayang badan I ni..pedih giler mate sebab pasir masuk banyak sangat..Tak boleh nak stay dekat luar lame-lame..after awhile kene masuk dalam lab cabin..memang mencabar sungguh!! But the best part is, setelah penat berkerja bile tengok gambar Emir terus rase hilang penat ni and tadi mase I chat with my husband, dapat tengok Emir live through webcam!! Best betul..rase macam nak masuk dalam laptop and cium die (wahh..macam la kecik sangat I ni..hehe)..

I might stuck with this job for another 3 weeks and start counting the days nak balik Malaysia..How I wish time flies very quickly!!..tapi dekat Malaysia biarla mase berlalu slow sebab I want to spend my time more with my son, my husband and my Family...

Owh ya..to Aida thanx for the award okay..Mira promise nanti bile free boleh letak award tu dekat blog..thanx again!!

Friday, May 8, 2009

After a long break..

Hi readers!!

Well..well..I just arrived in Libya last three days but didn't get a chance to sit and update my blog..quite busy right here and trying to adjust myself with my work..yelar dah 6 bulan duduk goyang kaki (yeker?!) kat rumah..=)

So sampai-sampai jer dekat Tripoli international airport the other day dah ade orang picked me up and went straight to guest house. Libya has not changed much since my last visit. Same jer...just ade satu shopping mall baru bukak kat Tripoli la..tu pon tak best sangat..

Malam tu pulak I've got invitation from one of Malaysian Family kat Tripoli untuk dinner sesamer..Actually I was quite tired from the long hours flight but demi nak makan nasi bersame ayam masak merah I gagahkan jugak diri ini untuk pergi..dah la besok nyer I have to work!!

Okaylaa..I dah mengantuk yang amat sangat ni..I'll continue later okay..

Tuesday, May 5, 2009

No more "the terminal" episode please!!

After being stranded the other day dekat Dubai, I telah merasekan sedikit serik and tak kan take any things regarding Visa and what not for granted..While I was writing this entry, I just landed safely in Dubai airport..Alhamdulillah..

Semalam I bertolak dari rumah quite early sebab nak hantar Emir Faiz dekat rumah my aunty close to KLIA..perasaan tinggalkan Emir Faiz dekat rumah my aunty tu memang tak terkate sedih nyer..but semalam I control jer..masuk dalam kereta melelh jugak la air mateku ini..dah la mase tu my aunty sambil dukung Emir and usher I pegi kat pintu, Emir boleh senyum comel plak kat I..lagi rase nak terburai air mate ni..sedih sangat la..cepat la mase berlalu!!!!

I doakan Emir tak banyak meragam in duration die stay with my aunty...be a good boy yer Emir??

Okayla..cerite pasal Emir banyak boleh menyebabkan I merase ingin mengalirkan air mate lagi..nanti dah sampai Libya I update lagi eh..

Quote of the day: Don't regret that you can't give your kids the best of everything. Give them the best of you.

Saturday, May 2, 2009

3 months Emir

How time flies very quickly and I don't even realize it..Emir Faiz just turned 3 months young last week..rase macam baru jer semalam lahirkan die..dah masuk 3 bulan dah anak ibu ni..I really miss every single moment with Emir..and lets see what Emir can do so far...

  • dah pandai berborak in 'baby language'...ade one time tu me and my husband biarkan die dalam baby cot lepas we all dengar macam suare anak kucing..rupe-rupe nyer Emir Faiz tengah mengomel..cute sangat...sometimes tu die macam nak kite dengar ape yang die nak cakap and if we layan die mesti lagi lame die mengomel..
  • dah pandai mengiring sendiri..ade la sekali due die pusing (menyiarap)..but tu pon ikut mood die..if die rase die tak penat die akan try sampai die pusing kalau die dah try banyak kali and tak berjaye die akan menangis la...
  • kekerapan menyusu pon dah agak kurang compared to mase dua bulan pertama..i think maybe once he's breastfeeding, he'll suck quite big amount of breastmilk in one time..kalau dulu sekali menyusu sekejap but selalu..sekarang ni sekali menyusu lama but tak kerap..
  • He'll rase geli2 bile I geletek die..maksud nyer deria2 dah mula activated..
  • berjage malam pon dah kurang...lepas masuk dua bulan aritu Emir will wake up dalam sekali atau paling banyak pon dua kali la untuk menyusu..tapi die akan bangun dalam around pukul 7 pagi or time subuh..macam nak kejutkan me and my husband solat subuh gitu..and then he'll sleep back..
  • suke sangat isap jari!! but my paed cakap jangan halang die sebab habit tu macam gifted and tak semua baby in his age dapat ability macam tu..so far I tak jumpe lagi article pasal ni..if anyone tau sile inform saye eh..at first I tot gusi die gatal..maybe I'll buy soothing gel for him later..
  • kalau time breastfeed him, I tak boleh la nak berborak ke or tengok TV otherwise Emir akan stop sucking my breast and macam nak join me berborak or tengok TV...hehehe..
  • Emir akan tido lebih lama if die tido dalam position menyiarap..but I kene selalu monitor la sebab takut die lemas ke ape..but Emir pandai adjust kepale die sampai die rase selesa..bijak2..
I think tu jer big development Emir so far...I always pray Emir membesar dengan sihat dan cergas..insyaAllah..okay jom kite enjoy gambar Emir Faiz!

Emir si mata bulat

Emir yang sexy!!

Emir with ayah..

Favorite position Emir mase tido..



Wajib la ade gambar dengan Ibu kan..

Qoute of the day: When parents make it easy for children to behave well, their self-esteem grows. They learn to see themselves in a positive light and feel successful in being able to please us.

Happy Labor day!!

I wanna wish happy labor day to myself, my husband and all people who are working in the world!!
As for me and my family we spent our holiday playing bowling and eat good food..But myself takde la rase best sangat dapat cuti arini because dah lame sangat cutikan..hikhik..

So, what did you do during labor day??

Quote of the day: With children, just the touch of the hand, a loving smile, a careful compliment, a close caress, can work wonders.


 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails