Thursday, November 4, 2010

Masa berlalu ibarat siput sedut yang sedang mengesot

Tick..Tock..Tick..Tock..

Lagi 12 hari nak balik. Makin dekat hari nak balik makin aku rasa time goes very² slow. Macam siput sedut. Mungkin siput sedut lebih laju kot. Encik Masa kau naik lah bullet train nanti cepat la sikit sampai waktunya aku balik.

My life on the rig pretty much stagnant for the past 3 days. We are still on preparation mode. Operation belum start lagi. Tu sebab korang boleh tengok aku update blog tiap² hari. Tak berapa nak busy sangat sebab most of the things dah settle. Lepas tu pulak shift aku 12 jam jer. Lepas shift memang free la. Aku pon bukan la bayi yang memerlukan tidur selama 12 jam. Supervisor aku pon sempoi jer orangnya. Bukan macam supervisor² aku yang lepas² asyik nak serius jer all the time. Tak boleh la tengok we all chill² sikit.

For now, tak semua crew boarded on the rig, the rest of the crew members will join us on this Saturday. Reason kenapa semua crew tak datang sekali sebab, preparation yang we all kena buat ni just minor jer because all set of equipments are permanent installed since 2 years ago. So we all yang dah sedia ada dekat rig ni just datang untuk buat function check before the job started. Berita yang paling buat mood aku ceria sikit today is because my supervisor mentioned one of the crew yang datang nanti is from Malaysia. Best giler!! Dapat aku gossip dalam bahasa ibundaku..Jarang sangat² dapat jumpa orang Malaysia dekat rig selama aku kerja ni. Hopefully mamat yang datang ni tak poyo sangat. Kalau poyo aku campak kat dalam laut. Hahaha.

Husband and Emir pulak malam ni (Malaysia time) bertolak ke Sungai Petani. Husband is going to attend his ex-school reunion organized by his batch. Rugi pulak rasa tak dapat join. Aku selalu jugak join meeting organizer reunion ni sebab my husband is one of the committee. Secara tak langsung aku tau la aktiviti² nya. Niat sebenar nak jumpa geng² gossip aku (Geng JSA). Tapi husband aku informed tadi ramai pulak geng² JSA tak dapat join sebab ada yang tengah berpantang and what not. Kiranya ramai datang sorang (read: bujang) la. My husband pon will drop Emir dekat my in-law's house in Sungai Petani. Suka la tu para² suami. Jangan nak ber'party' buih sudah lah. Aku memang pantang kalau buat party buih tanpa kehadiranku ini. Hahaha. Takpe lah aku kasik dia enjoy dengan kawan² dulu. Nanti aku balik Malaysia, you are all mine. Roarrrrr...=P

Okay guys. Will keep you guys updated.

Tata.

6 comments:

zurazari said...

salam kenal dear... zura follow sini ya... do follow me too=)

neway: tabah nyer awak hidup berjauhan kan...

miralatiff said...

zurazari:
salam..hi there! Thank you for dropping by..

Madam Sooyaree said...

siput sedut ade tak tengah laut? hehehe.. ada tak t-shirt, i heart stavanger? kalau ada, aku nak! :P

Mummylicious said...

orang atas rig ni mmg kekadang takda kerje. haha kekadang ada chat with friends that are on shift but since operations is so smooth OR delayed due to problems...facebook je kerje jadi. Mira pun sama nampaknya

miralatiff said...

Sooyaree:
Nanti aku cari kan. Eh kalau ade siput sedut tengah laut ni betape nikmat nyer..lagi2 kalau masak gulai lemak..meleleh ayaq liuq cek..

miralatiff said...

Mummylicious:
Tu la pasal..I have nothing else better to do for the moment. Operation delay due to the bad weather. So facebooking and blogging la sampai my eyes soared because tengok laptop lama sangat. Bila dah bosan, baca novel pulak . Tapi bila operation dah start nak bukak laptop sendiri pon xde mase..

 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails