Friday, April 17, 2009

Jale-jale g Kote Bharu..(Jalan-jalan pegi Kota Bharu)

Come sokmo!!

*Day 1*

Alhamdulillah we arrived around 5 p.m...Laju jugak Mr.hubby bawak kerete..maintain 100 km/hr so that boleh sampai before malam..Sampai2 terus call kawan Mr.Hubby sebab nak stay dekat rumah die..Mr.Hubby selalu datang rumah die dulu and he always said to me..

"Sayang you should come to Ayie's house..Best.."

Dalam ati meronte-ronte nak tau ape yang best sangat umah kawan die tu...bile dah sampai baru tau..memang best!! besar sangat!!..Ayah die contractor so buat umah sendiri...

Malam tu we all makan nasi kerabu yang agak famous kat Kota Bharu..Nasi Kerabu Yati..Memang sedap..Kebetulan Mr.Hubby nak jumpe kawan sekolah lama die..Kawan die doctor dekat HUSM..wife die sangat lembut orang nyer and baik..Yang paling best dieorang pon ade baby jugak!! Baby Farhana baru 6 months but Emir lagi nampak besar dari die..hehehe..semangat betul anak ibu ni...Unfortunately I tak sempat nak snap gambar sebab dah lapar sangat..Lame jugak we borak2..sampai Emir and baby Farhana tertido dekat situ..elok sangat la tu...=)

*Day 2*

Mr.Hubby pagi2 lagi dah siap2 nak pegi keje..So after sending him at the front door I pon siap2 nak mandikan Emir..Pagi tu takde plan nak pegi mane2 because no transport and don't know where to go pon..After I breastfed my baby, we both continued our sleep sebab penat journey semalam tak terbalas lagi..huhuhu..

That afternoon, I had lunch with my hubby friend's sister...Die yang masak..simple jer but sedap!! Pastu borak2 la dengan kakak tu..macam2 cerite la kiteorang discuss..kakak ni lepas abes buat Master die duduk rumah jer jage anak die..so boleh dikatekan dah lame la jugak die tak jumpe sesiape yang boleh di ajak berborak..so mase I ade tu die pon cerite panjang la..hehe..kakak I love chatting with you!!

Petang tu my hubby balik then we all lepak2 kat luar rumah makan goreng pisang sambil borak2 dengan kawan my hubby..very relaxing dengan suasane yang nyaman..different la dengan KL..

That night we were out for Mee Udang Pasir Mas...Mee die nampak macam x sedap tapi sedap!!macam mane tu..hehehe...

The famous mee udang in Pasir Mas

*Last Day*

We woke up quite early that morning sebab my hubby nak balik before noon..so we packed up our stuffs and salam2 dengan family kawan my hubby..Had breakfast at nearby stall and nasi berlauk die sangat sedap!! fuhh..memang saye akan jadi gemuk kalo duduk kat Kota bharu ni lame2..hehehe...Then we stopped by at bazaar close to Pasar Siti Khadijah because I just remembered that my mom pesan belikan die caftan..I did buy for myself too!!

Sempat jer tangkap gambar ngan tokey kedai kain..

Kedai Emas yang famous kat Kota Bharu..Untung sape yang dapat kawen ngan anak tokey kedai emas..hikhikhik

After saye membuang duit di situ kami pon pulang dengan senang ati nyer (actually I sorang jer yang senang ati sbb dapat shopping kejap..hehehe)...

Memang banyak changes dekat Kelantan...so sad I couldn't manage to visit my MRSM sebab jauh sangat la..but on the way to KL we passed by MRSM Kuala Krai..memang cantik..MRSM Kuala Krai used to 'tumpang' at my MRSM mase dulu sebab MRSM dieorang tak siap lagi...

Emir was enjoying the beautiful scenery along the way..

That's all folk!!

Quote of the day : Accept the individuality of your child when others engage in comparisons.


7 comments:

ema said...

mira...
semangatnye ur baby boy =)
geram aku tgk...
na cubit2 rase...huhu..


*miss my hometown yg come sokmo..=)e

kew_chop said...

bestnye nasi kerabu yati. bestkan KB, tak sesak. rindunye nk balik umah.. amboi emir cam budak besar, geram tgk.

skidezourus said...

hoho..bestnya..

lama tak jumpa pak syeikh n mat yie..

effie said...

mira...
derhak laaa..bukan jale2..
ish ish ish..

miralatiff said...

ema: die memang sangat gedebob..hehe..me and my hubby sampai skang rase macam belum puas cium2 die eventhou tetiap ari jumpe..=)

murni: nasi kerabu yati memang sedap!! lagi2 kalo dapat makan dengan puyuh goreng die..pergh..memang menjilat jari ler..

busu: malam tu kiteorg jumpe pak syeikh and wife die..BTW, ayie kawen bulan 8 ni..sile la apply cuti yer..

efi: eh bukan eh..?! aku main bantai jer yang penting ade translation..huhuhu

syafiq said...

oit..ko xsinggah umah aku ke????smpai hati xbgtau nk dtg kelate...bole aku jmpe baby emir..

yusrizal said...

emir faiz sangat chumel

 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails