Monday, March 2, 2009

Mentadak-mentadu..


..I remembered when I was a kid there was a time when I saw something like grasshopper..but my mom said it was not grasshopper but it is mentadak..klakar sungguh name serangge itu..and my mom also said when can ask mentadak ni macam mane position kite tidur..mase kecik2 dulu sangat percaye dengan bende2 dongeng macam ni tau..maybe that is a way my mom nak bagi saye leka main kot...and there is like a voodoo spell when we want to ask mentadak ni.."mentadak-mentadu macam mane aku tido"..something like that..=)

So I will not teach Emir bende2 mengarut ni..sbb x nak die percaye sangat dengan bende2 ni..orang kate "zaman dah berubah,dunia dah maju"...but...Emir has his favorite position when he is sleeping...He will sleep dengan nyenyak and x terkejut2 when I put him in this position..just I takut position ni akan buat die sakit pinggang in the future jer..what do you think?!

Siap senyum lagi mase tido..


5 comments:

effie said...

chomel nyer anak kau nie puan mira..huuhuhuhu

miralatiff said...

Thank you aunty Efi!!Emir memang sgt comel..teehee

effie said...

tak sabar na balik tgk baby emir..heeheh

syafiq said...

wah..baby boy yg sehat...jgn lupa nk bendung kaki dia lak..nnti jd kaki pekau,xleh nk main bola sepak..hahaha

miralatiff said...

efi: sile la call yer bile dah sampai malaysia yer..

syafiq: don't worry itu aku serahkan kepade ayah nyer..

 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails