Monday, July 5, 2010

Berenang-renang ke tengah lautan

Okay tipu. I dah la tak pandai berenang so macam mana nak berenang-renang ke tengah lautan..

Actually, tomorrow I will be going to offshore rig. Believe it or not, since I started working until now I have never been to offshore rig. The rest of the job that previously I did are on land meaning the rig is on the land (sahara/desert). I couldn't imagine myself being on the rig located in the middle of the sea which has limited spaces and what make me even worry is that the rig is on the drillship (Imagine cruise ship and ada rig on it). Kalau laut agak wavy sure drillship tu bergerak2 kan..I dah la jenis mabuk laut.. So memang agak nervous di situ..

Basically begini lah rupa drillship yang I akan pegi besok..Memang looks like a cruise kan??
Source

I can't stop myself thinking about what should I do if something bad happening on the rig (doa² nothing happen)?? Kalau land rig boleh la nak lari mana² kan..ni tengah² laut ..takkan nak terjun dalam laut kot..Aigooooo...

My manager pulak keep asking me.."Are you ready to go to offshore?" Nak jer I jawab "Hell no..I prefer to work on land" boleh gitu?? Tapi of course la I tak jawab camtu kan..I reply dengan penuh confident nyer "Oh yaa I can't wait..such a new experience for me!"...hakikat sebenar nyer dalam hati I ni Tuhan jer la yang tau..

I am not sure I will be provided with internet connection ker tak..supposedly ada la kot..but I won't put any hope on that sebab nanti kalau takde nanti I akan kecewa sampai tak nak makan nanti. Okay tak kan la tak nak makan tapi mungkin kurang selera makan..So I just assumed myself will be internet-less kat sana nanti..Dah pesan kat my husband awal² yang I akan ber'internet-less' sebab nanti dia risau pulak kenapa wife dia senyap jer selama beberapa minggu..risau dia ingat I dah jatuh cinta dengan mamat Nigeria and lupa kat dia which will not happen at all..I love u more baby!

Kalau dapat permission I boleh lah snap few pictures dekat situ untuk tatapan anda² semua..Doakan saya selamat pergi dan pulang yerkk...See you later once I step back on the ground..hehehe

7 comments:

nyummyme said...

wah wah mira..akhirnya, sampai jugak ke oil rig ek?

miralatiff said...

Kak Dayahhhhhhhhh!!!

Lame giler tak jumpe akak!! akak dah kawen??? x jemput pon..=(
A'ah..first pergi offshore rig tapi before this dah banyak kali dah pegi rig tapi onland la kat padang pasir...akak sehat?

nyummyme said...

haha..da jemput la tp tru frenster je..sbb tatau nak contact mane..mira pun tak reply msg frenster.sehat la sangat2 ni..comel la anak mira..bape tahun da ek?mcm da besar la..

n.a.j said...

hi..

bestnya pengalaman cenggini..

bukan semua org dapat meras pi oil rig..

Madam Sooyaree said...

amik gambar byk2 weh!

Leeds Al-Malique said...

hi mira :)

remember me, leed? hehe

good luck pi offshore ;)

miralatiff said...

KakDayah: Sorry lambat reply..dekat offshore xdpt internet connection la..orang dah lame tak bukak friendster la..Anyways akak ade any good news nak bgtau kite ker?hehehe

n.a.j: Hi...kite baru balik from offshore ni..Alhamdulillah selamat sampai ke darat..Such a good experience..nanti kite citer kat new entry eh..

Madam Soyaree: aku upload nanti okay!

Leeds: Hiiii!!! Sorry lambat reply..of course I ingat lagi..I baru balik from offshore ni..

 
blog design by miralatiff Related Posts with Thumbnails